mandag 13. september 2010

En liten oppdatering og litt om StempelScrapmessen :-)

Heisan,
Det har vært travle tider idet siste som har gjort at jeg ikke har fått oppdatert bloggen på en stund.

Forrige helg var det StempelScrapmesse som jeg var med på. Jobber for Kari på North Star Stamps. :)

StempelScrapmessen samler papirgale jenter, og et par gutter, fra hele landet!

Helgen 4. - 5. september gikk årets største stempel- og scrapbookingmesse av stabelen. Messen er åpen for alle som er kreative med papir, fotominner, farger, maling - i det hele tatt, alle som liker å gjøre noe med hendene. Innenfor denne hobbyen er det også i bruk tradisjonelle håndarbeidsteknikker som for eksempel hekling, da flere og flere bruker heklede blomster som pynt.

Rundt omkring på nettet ble det diskutert om hvem som skulle på messen, hva man skulle handle og hvem som skulle på treffet som foregikk hele helgen. Ikke alle har vært på en slik messe eller treff tidligere, men man finner bare likesinnede på et slikt sted og den største bekymringen er om det er nok på sparebøssa. Gjennom forskjellige diskusjonsfora, Facebook, blogger, butikker og hobbytreff er det mange som har skaffet seg nye venner og ettersom tiden går er det stadig flere man blir kjent med. Uansett hva slags interesser, holdinger, ståsted man ellers har i livet så er alle enige om en ting - messe er gøy!

På slike treff samles man og blir oppdatert om hva som har skjedd siden sist. Man får også tips og ideer om forskjellige teknikker eller om ting som selges på messen. I tilfelle man gikk glipp av noe bra er det kjekt å se hva andre har handlet så en får en "unnskyldning" for å ta en ny tur på messa på søndagen.

Med nesten 20 forhandlere på messen så er utvalget stort av det vi bruker mest - papir, pynt og verktøy. Enten det er kort, minnealbum, esker, eller annet som lages. Uansett om man har en veldig pyntet stil eller en veldig enkel stil så er det noe for alle i alle prisklasser. Forhandlerne har også begynt å få inn varer etter årets største bransjemesse i USA, Craft and Hobby Association - CHA Convention & Trade Show, og noen nyheter og smakebiter er lagt ut i nettbutikkene så mange kom godt forberedt på messen med handlelister.

Noen tips til andre som kanskje ikke har vært på messe: I tillegg til handlelister er anbefalt "utstyr": joggesko, ryggsekk, vannflaske (det er servering på messa), tålmodighet, pengebøssa og en navnelapp. Sistnevnte ikke for de tilfellene der man kommer bort, men for at andre lettere skal ta kontakt. :-)

På messen ble det holdt forskjellige kurs og noen forhandlere hadde også "Make'n Takes" der man kunne sitte hos forhandleren som lærte bort bla. fargelegging med tusjer eller andre ting.

Det var også konkurranser der man kunne delta med kort, scrappeside eller prosjekt. Kjempefine premier, så jeg håper flere blir med neste gang. :) Vinnerbidraget i prosjekt kan sees hos Nina Therese.

En annen side av messen er den frivillige innsatsen og bidragene fra de besøkende til forskjellige støttetiltak. Årets innsamling av avlagt hobbyutstyr går til SKB, støtteforeningen for kreftsyke barn, til bruk i "Ferie med mening". Denne ferien er med aktiviteter for barn under behandling og her kommer alt mulig av hobbyutstyr til nytte! Tidligere innsamlinger har bla. godt til Rikshospitalet, Akershus Universitetssykehus og Støttesenter for incestofre.

Neste messe er helgen 24. - 25. september 2011, begge dager kl. 11 - 17 - så hold av datoen allerede nå! :o)
~~~~~~ o ~~~~~~ o ~~~~~~ o ~~~~~~ o ~~~~~~ o ~~~~~~ o ~~~~~~ o ~~~~~~ o ~~~~~~ o ~~~~~~

Og bare for å vise at jeg har fått laget noen kort i det siste, her er et skikkelig "Clean & Simple"-kort, mindre pyntet enn "Less is More"! :-)Har laget flere kort, men de får komme etterhvert. :-)

Stempel: North Star Stamps
Dies: Quickutz

2 kommentarer :

Nina Therese sa...

Tusen takk til dere som stiller opp og gjør messa så spennende! Hadde en kjempefin tur, og fikk tilbake scrappelysten som ikke har vært til stede på leeeenge :0) Tusen takk for en inspirerende og spennende blogg Trine, gleder meg til neste innlegg :0)

Hanne sa...

Så flott C&S-kort!