tirsdag 16. november 2010

Overføring av tekst/motiver til kubbelys :)

Det er noe spesielt med kubbelys som er pyntet. De gir mere kos og glede der de pynter opp i hjemmet. Ikke bare til jul, men også til dåp, bursdager, konfirmasjon, til alle anledninger. :)


Det er flere måter å få egne motiver og tekster over på lys. Det mest brukte er bruk av servietter og silkepapir. Man kan også forsøke med kopipapir.

Bruker man servietter så er det kun serviettlaget med motiv som skal brukes. Ikke kast de andre lagene hvis de er hvite. Disse kan stemples på, enten med motiv eller tekst.Fargelegging av motiver som er stemplet på serviett er vanskelig da servietter har lett for å revne, det er lettere på silkepapir og motiver kan bla. fargelegges med alkoholblekktusjer som f.eks. Copics eller Promarkers.

Når man skal overføre motiver og/eller tekster til kubbelys velger man selv om man vil rive rundt motivene eller ha rette klippekanter. Legg kubelyset ned på bordet og legg motivet på lyset der du ønsker. Ta frem mat- eller bakepapir og riv av en lengde som er lang nok til at den går rundt lyset samt at det er nok til et holdegrep. Med mat/bakepapiret strammer man motivet mot lyset der man ønsker plasseringen.
Ved bruk av en varmluftspistol eller embossingpistol føres denne frem og tilbake over mat/bakepapiret. Ikke hold stille da kan lyset begynne å renne. Man ser også gjennom papiret når motivet er overført til lyset. Pass på fingrene - det er varmt! Når hele servietten/silkepapiret er overført fjernes papiret og man kan pynte ivei! :)


Andre metoder å overføre serviettmotiv til kubbelys er ved bruk av varm skje eller strykejern.

Still inn strykejernet på silke og bruk eventuelt et matpapir imellom for å unngå stearin på strykejernet. Vær lett på hånden når du jobber med strykejernet for å unngå ujevnheter.

Bruker du skjeer så bruk to slik at den ene varmes mens den andre brukes. Varm skjeene i en stekepanne. Når skjeene brukes på kubbelyset så før skjeene frem og tilbake over lyset med en lett hånd, ikke hold skjeene stille noe sted for da smelter motivet ujevnt inn i kubbelyset.

Det kan også brukes decoupagelim for å feste motivet, men det har jeg ikke testet enda. :)
 

1 kommentarer :

Norunn sa...

Du lager så flotte lys! Jeg har prøvd meg jeg også, men det var smart å bruke matpapir...det må jeg prøve tror jeg.